Zastrašujúca intimita

Napriek všeobecnej popularizácii aj takého sexuálneho správania, ktoré by sme ešte v nedávnej minulosti mohli spokojne označiť za výstredné ak nie rovno úchylné, takmer 9% partnerských dvojíc svoj sexuálny život nepovažuje za dobrodružný vôbec, 19% ho považuje iba za mierne a 68% za stredne dobrodružný. Ak sa vám teda niekedy zdá, že váš sex je tak trochu nudný oproti tomu, čo sa na nás valí z médií, tak vedzte, že veľká časť populácie je na tom rovnako.

Uvedené sa potvrdilo aj pri druhej otázke – z čoho máte v sexe najväčšie obavy, ak by ste to mali robiť so svojím partnerom po prvý krát? Cca 50% opýtaných má problém skúsiť novú „odvážnu“ aktivitu – na prvom mieste skončil sex na verejnosti (asi sa niet čo čudovať) a na druhom v tesnom závese veci na štýl „50 odtieňov sivej“.

Čo už je lepšie, výhrady voči novej sex pomôcke má len približne 20% párov. Viac ako 66% párov chce dokonca sex pomôcky pri sexe aj používať. No a proti skúšaniu nových sex polôh je iba cca 10% dvojíc.

Keď sme už pri tých polohách, zaujímavé je aj porovnanie, kto z partnerov obľubuje viac tú ktorú polohu. Napríklad taká 69 – keď porovnáme preferenciu muži vs. ženy, stav je 70:30. Naopak, ženy viac obľubujú pohodlnejšie polohy, napríklad taký misionár skončil v pomere 67:33 pre ženy. A ženy sú zadobre aj s polohami, kde to majú viac pod kontrolou – napr. „ona hore“ s výsledkom 62:38 v prospech obľúbenosti u žien.

Ale pozor – z výsledkov tiež nepriamo vyplýva, že z väčšiny dotazovaných polôh majú viac pôžitku muži! Prevaha obľúbenosti u mužov je až pri 11 polohách; oproti len 3, ktoré naopak preferujú viac ženy. Čo myslíte, nebude to aj zlou technikou na strane spoluhráča? Chlapi, s tým treba niečo robiť!

No a kto z vás uhádne pri ktorej aktivite sú nožnice najviac roztvorené, t.j. jedným pohlavým je mimoriadne obľúbená a druhým skoro vôbec (pomer 88:12)? Svoje tipy dajte do diskusie, ak sa teda nehanbíte…

Pozrime ešte na poradie najNEpohodlnejších polôh. Rebríček z prieskumu vedie, nebudem dlho napínať, 69 postojačky! Tiež som netušil, že aj toto môže niekoho napadnúť a nie, nemusíte to hneď večer vyskúšať :-). Opačný koniec poradia, t.j. najpohodlnejšia poloha asi nikoho neprekvapí – je to už spomínaná klasika muž hore / žena dole. Túto považuje za nepohodlnú iba 1% párov.

A aké poučenie z tohto všetkého plynie? Ak hľadáte vhodný darček na Valentína a zvažujete aj nejaký *šteklivý*, namiesto plánovania sexu v lietadle, na pláži, alebo prezliekacej kabínke (s tým sexom na verejnosti bude predsa len asi trochu problém), kúpte knihu Kámasútry. Zdá sa, že s týmto darčekom nemôžte vôbec pochybiť. (Nemáte zač!)

Použité zdroje:

Výsledky boli spracované na základe dotazníkového merania na celkovom počte 1000 partnerských dvojíc z EÚ a USA. Viac info + nejaké sexy infogramy k tomu nájdete tu: https://onlinedoctor.superdrug.com/intimidating-intimacies/


Použitá fotografia: kamasutra-school-trip-girls / Autor: jdedic1996 / Licencia: CC0

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.