11 vecí, ktoré by mal zvládať každý muž

6. Rozložiť oheň

Zdá sa vám to v dnešnej počítačovej dobe zbytočné? Vedieť rozložiť oheň je stále potrebná znalosť pre každého muža! Čo ste ešte nikdy neboli stanovať? V očiach žiadnej ženy však nestúpnete na sláve, ak budete hodinu pobehovať okolo dymiacej kopy mokrého dreva, zatiaľ čo ona bude slintať nad surovou klobásou napichnutou na ražeň.

5. Vyznať sa v papierovej mape a nájsť cestu

Jedna z najdôležitejších vlastností pravého muža. Vedzte, že akonáhle ste v neznámej krajine, vaša spolucestujúca (žena) vypína všetky orientačné zmysly a riadi sa akurát tak intuíciou. Je na vás, milí mužíci, aby ste v tej chvíli vedeli nájsť v mape aspoň tú cestu, po ktorej práve idete.

4. Zacúvať s autom do garáže

Alebo zaparkovať na okraj cesty medzi stojace autá. Pre ženu býva táto operácia nastresujúcejším zážitkom z celej jazdy. A je jedno, či šoféruje ona, alebo len sedí na mieste spolujazdca. Nepredlžujte preto jej utrpenie cúvaním na 5 krát, pričom vždy zablokujete celú ulicu, zatiaľ čo ostatní vodiči na vás nervózne vytrubujú. A najhorším trapasom je potom ešte poslať ženu von z auta, aby vás „navigovala“. Tým na ňu prenesiete svoju zodpovednosť – čím sa z vás stala totálna mužská padavka. A pritom to chce tak málo – jedno opustené parkovisko a pol dňa cviku.

3. Loviť, zabíjať a vraždiť

„ÁáááÍíííí, je tu pavúúúúk!“ ozve sa jedného dňa z kúpeľne. Nad vaňou sedí asi 1cm veľká chlpatá potvora, krvavými očami hrozivo pozerá na vašu polovičku, skoro počujete ako vrčí a cvaká zubami :-). Pravý muž s takýmto votrelcom okamžite zorganizuje krátky proces – súd aj rýchle vykonanie rozsudku za pár sekúnd. Rana papučou, alebo defenestrácia – podľa toho, či aktuálne potrebuje získať povesť neohrozeného ochrancu, alebo citlivého romantika. Nakoniec odporúčam vykonať ešte preventívnu prehliadku (aspoň akože) s vyhlásením, že žiadne pavúky, muchy, chrobáky, červíky, komáre, nočné motýle, myši a ani iná háveď tam už nie sú.

2. Nestrácať hlavu a nerobiť paniku

Pravý muž nie je stratený v žiadnej situácii. Idete na dovolenku, je pol druhej v noci, vám sa pokazilo auto, nemáte ani tušenie čo tomu je, nemáte ani baterku, vonku prší… Nevadí. Nič sa nedeje. Práve v takýchto okamihoch žena potrebuje po svojom boku toho pravého muža. A je pritom vlastne jedno, čo navrhne, dôležité je, aby „niečo“ rýchlo vymyslel. Ak sa vám vtedy zdá najrozumnejšie ísť peši až do najbližšej dediny, spravte to HNEĎ. Alebo je podľa vás lepšie len tak sedieť v aute a čakať až do svitania? Aj to musíte predostrieť ako váš najgeniálnejší nápad. Ste predsa muž, ktorý sa nebojí riešiť problémy.

1. Byť gavalier

Otvárať žene dvere, podať jej pomocnú ruku pri vystupovaní z auta, doniesť ťažké tašky. Proste byť tá silnejšia osoba po jej blízkosti. Také jednoduché, no pritom neskutočne účinné. Alebo jej jednoducho kúpiť kvety. Čo už, je to tak. Aj keď ste neviem aký nešika, ťuťmák, či padavka, s kvetmi v ruke vám žiadna žena nepovie nie :-).

Poznáte ďalšie veci do zoznamu? Ak áno, napíšte ich do diskusie. A samozrejme, nás mužov najviac zaujíma najmä to, čo napíšu ženy.


Použitá fotografia: lumber-young-man-male-man-wood / Autor: brenkee / Licencia: CC0

14 komentárov

  1. 123 píše:

    by si sa divil… ze s kvetmi ti ziadna nepovie nie =)))

  2. Simca píše:

    je to pravda ale podla mna by spravny chlap nemal zabudnut ani datumy – narodenin, menin, roznych vyroci. Lebo my baby si to dost casto pamatame a aj ked si to neprizname vzdy v kutiku srdca cakame a dufam ze nas drahy nam kupi nejaku drobnost – kvety, cokoladu, kozmetiku atd.
    To len moj nazor. pekny den pa

  3. Sonte píše:

    Je toho viac…. Ja si myslim, ze by mal vediet otvorit sampanske, víno… Neviem si predstavit ten trapas, ze by som dakoho prosil aby mi to otvoril.

  4. Lenach píše:

    aaaaa preboha, chodim ja vobec s muzom? ten moj zvlada len tri veci z tohto dlheho zoznamu! a hadajte, kto robi tie ostatne??

  5. Lucka píše:

    podla mna je to uplne vystizne…aspon ja by som chcela chlapa co to vsetko dokaze.a aj to sampanske a ine vina otvorit…:)

  6. dávid píše:

    nooooo vino Príde mi to ako by ste boli alkoholičky nič v zlom podla mňa by mal správny muž ovládať sám seba vedieť sa postarať o seba a nežiť s rodičmi do 30-tky. zodpovedný

  7. anonym píše:

    neviem ako vy muzi no my zeny si to predstavujeme akov rozpravkach chceme sa vidavat v satach ako princezne a podobne nebuste taky drsny zacnite byt trochu romanticky a hlavne jedna vleka rada pre muzov je to ze muz si ma dobijat zenua nie zena muza pretoze niekedy je to az zvlastne no zena sa pyta muza ci s nou chce chodit=oDa to je trapne a ponizujuuuuuuce takze sa vschopte lasky=D a ste budte trochu romantickejsi ihrajkajte sa s nami to je krasne pre nas =oD

  8. Steffi píše:

    20 veci,preco muzi zomieraju skor
    Je to pekne vyjadrene, nadejam sa ze dalsi clanok sa bude volat:
    11 veci, ktore by mala zvladat zena.
    Ku tomuto clanku mam poznamocku – vyzera to, ako keby nase drahe polovicky boli v Hypermarkete – co si pipnu, to hned musia dostat.
    Faktum je ,ze oslobodena domacnost ubrala zenam az 80 percent prac. Muzom neubudlo nic.
    Skupiny muzov v krcme cakaju pri limonade na 19-tu hodinu, aby mohli sa ist domov vyspat a nie hadat.
    Skupiny muzov su vyhodeni aj z vlastnych obydli natrvalo, lebo nerobia toto alebo ono (principHypermarketu)…
    Skupiny muzov sa „musia“ venovat manzelkam, i ked su na smrt unaveni. Potom vznika skupina vdov, ktore nechapu, preco sa vdovami stali (ved manzel „mal vsetko“). Manzel mal to, co mu manzelka dala, nie to, co skutocne chcel – pre muzov princip Hypermarketu neplati (pipni si a si vyhodeny z bytu!) a tak potichu zomieraju alebo utekaju z domu.
    Proste 20 veci, preco muzi zomieraju skor je vaznou temou na ruskych serveroch.
    Az zaraza ta zenska arogancia s akou predcasne umrtia beru so samozrejmostou – ved nie muz je chudak, ze zomrel ale ona (vdova) je chuderka, lebo ako teraz bude zit (koho bude buzerovat?)!

  9. I píše:

    podla tohto clanku hura, zeny, pravi muzi skutocne existuju! podla tohto clanku, podla tejto diskusie je ten moj najsampravejsi 🙂

  10. Elizanika píše:

    výnimočný muž tiež by mal vedieť ženu objať, pohladiť, osušiť jej slzy…aby vedela, že je v bezpečí

  11. Jana píše:

    No ja neviem či existuje chlap ktorý ovláda všetky body 🙂 Ale aspoň polovičku z toho všetkého by mal vedieť každý chlap.A pridám jeden bod navyše .Musí (nie mal by ) vedieť povedať „Milujem ťa “ ! Je to také ťažké prejaviť trošku citu*? Chlapci zamyslite sa 🙂

    • vladyg píše:

      Isto mas pravdu, takych je malo, pritom to je lahko mozne, ked sa chce. Ja si tiez myslim, ze spravanie muzov ovplyvnuju aj zeny- zeny muzov vychovavaju. Pekne to povedal Juraj Kukura o svojej manzelke. Akych nas chcete, takych nas spravite.

  12. vladyg píše:

    a este toto: ma byt aj takym perfektnym maserom, kde zena opakuje este, este az sladko zaspi! :-))

  13. oliver píše:

    Tie kvety… fuh kvetom sa vzdyy velmi potesila len myslite vy zenske aj na to ze aj muz moze mat arachnofobiu a a moze to dopadnut tak ze nad pavukom budu panikarcit dvaja… a rozlozit ohen mi nerobi problem ale skoro vzdy ked swom bol opekat tak vsetko bolo mokre a tim padom nic nechytalo ale po 5 minutach bola taka vatra ze som sa skoro spalil 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.