Čo si myslíte o sviatku Sv. Valentína?

Zaujímalo ma, čo si ľudia myslia o sviatku Sv. Valentína. Pár známych som sa preto opýtal tri jednoduché otázky o tomto dni. Najzaujímavejšie odpovede vám teraz ponúkam.

Ako sa môžete presvedčiť z mojej mini ankety, niektorí tento sviatok statočne ignorujú, iní ho dokonca za žiadny sviatok nepokladajú. No na opačnej strane, nájdu sa aj takí, ktorí sa tohto dňa nevedia dočkať. Nuž, koľko ľudí, toľko chutí, ako sa zvykne hovoriť.

Takže, tu sú moje tri otázky:

  1. „Uznávaš“ sviatok Sv. Valentína? Znamená pre teba niečo, alebo ho považuješ len za marketingový ťah výrobcov čokolády?
  2. Ako (s kým, kde) plánuješ stráviť tento sviatok?
  3. Budeš kupovať nejaké Valentínske darčeky? Ak áno, daj nejaký tip – čo zvykneš obyčajne kupovať a pod.

Polo

  1. Aj aj. Určite to pre mnohých znamená zvýšený zisk, ale ak sa práve partnerím, tak deň Sv. Valentína neignorujem. Ono to už ani moc nejde, stihlo sa to celkom rýchlo zaužívať a je okolo toho podobná hystéria ako pred Vianocami… Teda, aspoň podľa toho ako k tomu pristupujú obchodníci (hlavne hypermarketoví).
  2. Keďže v súčasnosti nemám priateľku, frajerku, milenku, manželku…, tak to pre mňa bude deň (i večer) ako každý iný. Aspoň mam o starosť menej 🙂
  3. Vzhľadom na bod 2 je jasné, že nebudem kupovať nič. A keď ma tento sviatok zastihne v rámci nejakého vzťahu, kupujem len symbolické veci: nejakú tú sladkosť, pozdrav, kvietok, prípadne niečo iné, ale to je individuálne, musí ma k tomu inšpirovať konkrétna dotyčná.

Tóno

  1. Sviatok uznávam, je to milé a aspoň raz do roka máš možnosť nezabudnúť obdarovať svoju milovanú osobu 🙂
  2. S manželkou, doma.
  3. Tipov je veľa, keď mám čas niečo vymyslieť, nezostane to iba pri čokoláde.

Katarína

  1. Valentín je perfektný! Už sa naňho teším! Veď je to milé, keď si môžu dvaja ľudia povedať, že sa majú radi.
  2. Chcela by som ho stráviť so svojím priateľom, dúfam, že nám to vyjde. Určite pôjdeme niekam do kina, alebo na diskotéku. Ak nám to nevyjde :-(, tak si spravíme Valentína cez víkend.
  3. Jasné, darčeky kupovať budem. A určite bude aj nejaké prekvapenie. Rozmýšľala som, že mu kúpim nejaké smiešne sexi slipy, ale neviem, či také niečo zoženiem. Možno len nejaké srdiečko alebo tak.

Samo

  1. Neuznávam, práve naopak, pokladám ho za umelo importovaný Americký „sviatok“, ktorý je komerčne atraktívny – tak ako Halloween vytlačil fašiangy, či ako sa ten hnusný tlstý úchyl s bielou bradou doťahuje na nášho Ježiška. Je to kvázisviatok, ktorý iba dobre vyzerá a najmä v ľuďoch vzbudí falošný pocit, že by mali voľačo urobiť pre svojich milovaných. Bleee!
  2. S frajerkou budeme doma dôsledne ignorovať, čo to je za deň.
  3. Nie.

PePa

  1. Valentína uznávam podľa toho, či sa mi to hodí, alebo nie. Bolo obdobie, keď som posielala Valentínku aj kamoškám… Lenže každého Valentína trávim sama / bez chlapa. Což je teda hlavná náplň, že. Z toho vyplýva, že sviatok tolerujem, ale tento rok budem ignorovať.
  2. Budem sama a chvalabohu budem práve na školení, takže pohoda.
  3. Môj vysnívaný Valentínsky darček je spoločný víkend s partnerom v Paríži.

Inga

  1. Neviem čo znamená „uznávať“, no povedzme, že Valentín mi neprekáža a v podstate ho akceptujem. Keď som nemala priateľa, tak som sa radšej niekde zašila. No teraz sa mi to zdá OK.
  2. Budem so svojím priateľom, doma. Možno pôjdeme niekam na večeru, ale skôr nie. Lezie mi na nervy, že všetky podniky budú plné a každú chvíľu nás budú otravovať predavači ruží.
  3. Ak budem kupovať, tak len nejaké sladkosti.

Použitá fotografia: Sheep Drives Me Crazy / Autor: David Goehring / Licencia: CC BY 2.0

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.