Muži nevedia čítať myšlienky

Ženy povedia asi 20-tisíc slov za deň. Je to o 13-tisíc viac ako muži! Táto veta dokonale vystihuje zásadný rozdiel v spôsobe komunikácie mužov a žien. Nič s tým nenarobíme, je to zakorenené hlboko v nás, a to už od dávnych čias. Po vysvetlenie si odskočíme späť do histórie. Obdobie jaskynných ľudí nám odhalí viac, ako by sme čakali…

Lovec verzus rodinný krb

Muži trávili väčšinu času na love a boli ticho, aby nevyplašili potenciálnu korisť. Ženy sa zase zdržiavali v blízkosti jaskyne a ich prežitie záležalo od vybudovania dobrých vzťahov s ostatnými. Ženy, ktoré sa spoločne venovali nejakej činnosti, bez prestávky debatovali, a tak sa zbližovali.

Muž povie, žena rozpráva

Muži na rozdiel od žien využívajú reč a komunikáciu vo väčšine prípadov ako nástroj na dosiahnutie svojich cieľov. Pre nich je podstatné konať, riešiť problémy, nie o nich len hovoriť – páni hovoria, aby oznámili fakty a informácie. Mimoriadne rozvinutá schopnosť rozprávať, ktorou sú obdarené ženy, je preto pre mnohých mužov hotová „španielska dedina“.

Príslušníčky nežného pohlavia majú slovnú zásobu o niekoľko „pár“ tisíc slov bohatšiu ako ich mužský náprotivok No nech vás nemätie tzv. tichá domácnosť, ktorá sa občas vyskytne v každej domácnosti. Nie je to nič iné, ako prenos voľných minút na ďalší deň.

Po príklady netreba chodiť ďaleko. Film, kniha, či opis akejkoľvek udalosti podanej ženskými slovami sa pretiahne na niekoľkonásobok mužskej verzie. Prenesene, kým sa žena dostane od začiatku príbehu k jeho koncu, sem-tam zbehne do slepej uličky, 5x sa dostane do protismeru, odbehne si nakúpiť, stihne aj kávičku a pokračuje ďalej akoby nič. Je vám to povedomé, však?

Zmena v programe pre muža

Ak muž komunikuje so ženou, jeho naprogramovanie môže byť zdrojom problémov, lebo ženy používajú celkom iný spôsob konverzácie. Takže, páni, ak chcete mať úspech pri komunikácii s príslušníčkami nežného pohlavia, musíte ovládať jazyky dva: mužský a ženský.

Ak diskutujete s dámou, strohé vety typu „áno-nie“ nestačia. Ony sa chcú rozprávať, riešiť, analyzovať. Musia! A to isté očakávajú aj od svojich mužných náprotivkov. V zásade stačí, keď ich vypočujú, vcítia sa do nich a sem-tam prispejú mužským pohľadom na vec. Zdravý, nezainteresovaný a objektívny názor nikdy nie je na škodu, práve naopak.

Zmena v programe pre ženu

Načo chodiť okolo horúcej kaše? Požiadajte priamo o to, čo chcete. Jednoducho, výstižne a na rovinu. Jemné narážky nefungujú! Bežné narážky nefungujú! Len to proste povedzte!

Muži sú z Marsu, ženy z Venuše, a spoločne žijú na Zemi. A práve preto sa tak veľmi milujeme. 🙂


Použitá fotografia: girl-topper-playing-cards-luck / Autor: AdinaVoicu / Licencia: CC0

1 Response

  1. 20.01.2017

    […] 20-tisíc slov za deň. Je to o 13-tisíc viac ako muži! Táto veta dokonale vystihuje zásadný rozdiel v spôsobe komunikácie mužov a […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.