Prvé rande a zľavové kupóny

80% na luxusnú večeru, 50% na vstup do aquaparku, 60% na bowling… Internet je plný kupónov, s ktorými môžete ušetriť, no niekedy aj poriadne pohorieť.
„Je kupónu na zľavu na prvom rande faux pas?“ pýtajú sa muži.

„Ak muž použije na prvom rande zľavový kupón, je to lakomý škrob, vypočítavé prasa, ktorému ide len o sex za lacný peniaz; alebo práve naopak – šikovný hospodár, ktorý to s peniazmi naozaj vie?“ pýtajú sa zase ženy.

Doba sa mení. Kým ešte donedávna sa použitie zľavových kupónov na prvom rande vyslovene neodporúčalo, dnes je už situácia iná (asi aj vďaka pretlaku ponuky). Ak muž vyberie na prvé rande dobrú reštauráciu so zľavou z internetu, nerobí to preto, že chce ušetriť, ale preto, že chce dosiahnuť čo najlepší pomer cena / kvalita. A ak na to dokáže využiť práve zľavu z internetu, je to len jeho plus.

Ženy však môžu aj napriek tomu považovať prvé rande so zľavou za „lacné“ a takéhoto muža za vypočítavého lakomca, na ktorého si treba dať pozor. Zľavy majú svoje podmienky a tie sú často obmedzujúce – nemôžete si povedzme vybrať z jedálneho lístka čo chcete, ale dostanete iba to, čo je na zľavovom kupóne. Práve nemožnosť výberu považujú ženy za nefér podmienky, pretože sú od prvého rande tlačené do pozície „bude tak ako muž povie“.

Milí muži – ak ste sa rozhodli, že vaša schôdzka bude v réžii niektorého zľavového servera, majte na pamäti základné pravidlá používania zľavových kupónov (nielen) na prvom rande:

  • Zľava nie je cieľ, ale prostriedok. Miesto na prvé rande nevyberajte podľa toho, či tam majú alebo nemajú zľavu, ale najmä podľa toho, či by ste tam naozaj chceli ísť.
  • Vyberajte iba overené podniky (čítajte recenzie na internete). Vari neskončíte v zadymenom pajzli len preto, že máte kupón na porciu vyprážaného syru za 1,5€?
  • Skúste si najprv taktne overiť, či výber podniku a ponuka zodpovedá očakávaniam partnerky. Najmä v prípade, ak sa zľava vzťahuje na konkrétne jedlo, či presnú kombináciu menu.
  • Skontrolujte si vopred, či váš zľavový kupón bude v čase vašej návštevy platiť. Je to fakt trapas hodiť otočku pri vstupe do reštaurácie kvôli tomu, že váš kupón momentálne neplatí a vy nie ste ochotný zaplatiť za predraženú večeru plnú cenu.
  • Na platbu so zľavou upozornite personál už pri rezervácii, alebo pri objednávke. Vyhnete sa tak nemilým prekvapeniam, keď vám ani dve kreditky dohromady nepomôžu uhradiť váš účet.
  • Počítajte s tým, že nebudete jediní, kto chce využiť zľavu. Niektoré, inak príjemné a romantické lokály, sa v čase konania zľavy menia na rušné miesta plné nasratých hostí, ktorí nemajú kde sedieť a vystresovaného personálu, ktorí nestíha obsluhovať – pretože majiteľovi sa podarilo predať 1500 kupónov na kávu za 0,5€.
  • Nenúťte vašu partnerku jesť výhradne podľa zľavového kupónu! Ak nemá na krevety a chobotnice chuť, určite si v jej očiach nepolepšíte, ak jej budete tlačiť do hlavy pizzu s morskými príšerami len preto, že práve na ňu máte zľavu 50%.
  • V prípade núdze majte záložný plán. Počítajte s tým, že budete musieť zaplatiť plnú cenu, alebo na poslednú chvíľu vybrať iný lokál.

Použitá fotografia: 215/365 - This Strawberrybananna smoothie is better than the Wildberry (: / Autor: Courtney Carmody / Licencia: CC BY 2.0

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.